A tiéd?

Lovász Irén a Bemrockparton ismerte meg leendő férjét, az ifiparkban nem csak a fiúk öltönyét ellenőrizték, hanem a lányok szoknyahosszát is mérték, a tabáni koncerteken sokszor a fákon is emberek lógtak… Várjuk a TE történetedet is!

bem6@bem6.hu

Budavári Művelődési Ház

Nincs megjeleníthető elem

zene.hu

Nincs megjeleníthető elem

ŐS MINI 71 - 011

2011.09.08. 11:06 bemrockpart

40 ÉV ROCK JUBILEUMI KONCERTTURNÉ
PAPP-TÖRÖK-NAGY-NÉMETH
NEMZETI PROGROCK
BEMROCKPARTTÓL- BARTÓKIG



A magyar progresszív rockzene jeles képviselője a Török Ádám (fuvola, ének) által létrehozott és vezetett,kitűnő formáció, a Mini együttes. 1968-as megalakulásától kezdve, hosszú éveken keresztül, hétről hétre, vagyis vasárnapról-vasárnapra rendszeresen megtöltötte a Bem rakpart 6. sz. alatti művelődési ház klubhelyiségét valamint fontos szereplöje volt az Ifiparknak és a Tabánnak.

A Mini együttes egyik legsikeresebb felállása 1971-ben állt össze és az év január 24-én tartotta első koncertjét Papp Gyula billentyűssel, Nagy István basszusgitárossal, valamint Németh „Nemecsek” Tamás dobossal a legendás négyesfogat, melynek korszakához a Mini, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy a magyar rocktörténelem legjelesebb dalai közé számitó Gőzhajó, Vissza a városba, Kereszteslovag, a Halványkék gondolat és a Délelőtt valamint a lemezekről letiltott Bartók Béla feldolgozás, az Este a székelyeknél cimű opusz megalkotása köthető, amely az első hazai prog-etnorock-világzene megjelenésnek számitott!

2011 november, december hónapokban  40 éves jubileumi koncertsorozatot tartanak.

dátumok:

2011 NOV. 5. SZÁZHALOMBATTA

2011 NOV.19. BEMROCKPART

2011 DEC.17. JÓZSEF ATTILA MŰV.KÖZPONT

...azután megszólalt egy fuvola. Nem hittük el: Bartók zene volt! Akkorra már mi is kóstolgattuk klubszinten is a „komolyzene” könnyed-változatait: ELP: Kiállítás képei... de pl.: Dave Brubeck: Allegro Barbaro... meg ilyenek... Ültünk elől a földön a VIP helyeken, és egyszerre csak egy tábortűz melletti hallgatós és egy gyönyörű magyar dal ötvözetében megszólalt az „Egy este a székelyeknél...” fantasztikus fuvola bevezetője, kibontva ezt, majd utána az I. Román tánc (Ez is – az is Bartók). Andalított, ringatott, pörgött, legszívesebben ide dúdolnám csodálatosan jó volt. Ez történt az első húsz percben, amikor kétszáz ember talált utat a zenén át a Kárpátokon. Ott akkor csupa szegedi volt, - nem volt kit keblünkre ölelni, csak a zenét. Bartók Béla volt a híd! A kezdeti örömködés után jött minden további szép. Dalok, a teljesség igénye nélkül: Kereszteslovag ....Most egyedül kínlódva megremeg.... Sirályok ....Sirályok fel, szabad madarak vad vihar elől, magasra szálljatok - Délelőtt - Haloványkék gondolat (de jó kis „pappgyulák” vannak benne)

Ment a buli, akkor már régen egyé vált a hallgatóság és a zenekar. Ádám úgy beszélt bele a hangszerébe, hogy lehetetlen volt leválasztani a fuvola és a szöveg különbségét, Papp Gyula mindent kihozott abból a harmónium méretű csodadobozból, dörgött a basszus, Nemecsek meg apró cintányér söprések mellett nyomatta a pergőt...szédelegtünk. Jött a Vissza a városba. Csak egyszer hallottam mindezeddig. Na de nem így! Akkor szabadtéren, 200 méterről, féljózanon, ócska erősítéssel... De itt és most bele az arcomba:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bemrockpart.blog.hu/api/trackback/id/tr493211052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása