A tiéd?

Lovász Irén a Bemrockparton ismerte meg leendő férjét, az ifiparkban nem csak a fiúk öltönyét ellenőrizték, hanem a lányok szoknyahosszát is mérték, a tabáni koncerteken sokszor a fákon is emberek lógtak… Várjuk a TE történetedet is!

bem6@bem6.hu

Budavári Művelődési Ház

Nincs megjeleníthető elem

zene.hu

Nincs megjeleníthető elem

Magyar Dal Napja 2011.

2011.09.08. 10:57 bemrockpart

2011. szeptember 11., vasárnap 17.00
A BemRockpart idén is helyszíne  a Magyar Dal Napja programsorozatnak!


Rocktörténeti múltidézés Török Ádámmal és Pribojszki Mátyással.
Belépő: 500Ft

2011. szeptember 11-én ismét a magyar daloké lesz a főszerep. A Magyar Dal Napján Budapest 17 pontja és 7 vidéki város is magyar melódiáktól lesz hangos ugyanis. Újdonság, hogy a 4-es mellett a 2-es villamos vonalán közlekedő nosztalgiajárat is Dallamos Villamossá változik erre a napra, Nyíregyházán, a rendezvény fővárosában pedig még a Büntetés-végrehajtási Intézetben is magyar muzsika csendül majd fel.


Hazai dallamok Budapesten

Szeptember 11-én negyedik születésnapját ünnepli a Magyar Dal Napja. A zeneünnepen a honi zene kedvelői közel 40 színpadnál válogathatnak a különféle stílusok és produkciók között.
A hagyományokhoz híven természetesen a Budavári Művelődési Ház is csatlakozott a rendezvényhez. A Bem Rockparton 17 órától rocktörténeti múltidézésre hívjuk zeneszerető vendégeinket: koncertfilm vetítésekkel, akusztikus zenével, valamint a Török Ádám és a Mini Trióval készülünk, akik a ’70-es, ’80-as és ’90-es évek rock-életének kulisszatitkait fedik fel.
A Budavári Művelődési Házon kívül többek között a Budapest Jazz Club, a Gödör Klub, a Kobuci Kert, a Vígszínház és a Zöld Pardon is színes programokat tartogat a jeles napra. A szabadtéri helyszínek mellett a klubok lemezlovasai is különleges repertoárral készülnek, hiszen szeptember 11-én 0 órától hajnali 1-ig kizárólag hazai dalokat játszanak.

Magyar Dal Napja vidéken


A Magyar Dal fővárosa idén Nyíregyháza, ahol több mint tíz színpadról szólnak majd a magyar dallamok. Kuriózum lesz a Büntetés-végrehajtási Intézet pódiuma, ahol egymást követik a rendőrökből, elítéltekből, bírókból, ügyvédekből és börtönőrökből álló együttesek. A rendezvény másnapján Karácsony János tart rendhagyó énekórákat a helyi iskolákban. A szabolcsi megyeszékhely mellett Eger, Boldog, Salgótarján, Százhalombatta, Szombathely és Zalaegerszeg is magyar daloktól lesz hangos.

Színpadon túl

A pódiumok mellett néhány tömegközlekedési eszköz is koncertek helyszínéül szolgál, hiszen Budapesten a 4-es és a Duna mentén közlekedő 2-es nosztalgiaszerelvény fedélzetét is zenekarok lépnek fel. A Dallamos Villamos Eger városát is megihlette, ahol a csodajárműhöz hasonló zenevonat indul útjára.

De azok se csüggedjenek, akik nem tudnak kilátogatni a helyszínek valamelyikére, hiszen a zeneünnepre a Petőfi Rádió, szeptember 17-re pedig az m1 is hazai dalokkal és izgalmas interjúkkal készül.

További információk a Magyar Dal Napja honlapján és a Pesti Est különszámában olvashatók.   (http://www.magyardalnapja.hu/)

Szólj hozzá!

Címkék: magyar dal napja török ádám bem rockpart blues café budavári művelődési ház pribojszki mátyás

A bejegyzés trackback címe:

https://bemrockpart.blog.hu/api/trackback/id/tr393211015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása