A tiéd?

Lovász Irén a Bemrockparton ismerte meg leendő férjét, az ifiparkban nem csak a fiúk öltönyét ellenőrizték, hanem a lányok szoknyahosszát is mérték, a tabáni koncerteken sokszor a fákon is emberek lógtak… Várjuk a TE történetedet is!

bem6@bem6.hu

Budavári Művelődési Ház

Nincs megjeleníthető elem

zene.hu

Nincs megjeleníthető elem

40 éves a MINI – Muzsay András írása

2009.03.15. 11:23 bemrockpart

A MINI-klub születésnapjára
2009. március 10.
Muzsay András írása


Negyvenéves születésnapjához érkezett a Mini együttes, és negyvenéves születésnapját ünnepelte a „Bem rockpart 6.”-tá nemesedett I. kerületi Tanács Művelődési Háza keretében megnyílt Mini Klub is. Valószínűleg egyedülálló a világban, hogy egy együttes kisebb-nagyobb megszakításokkal, 40 éven át egyazon helyen muzsikáljon, de a ritka alkalmat Török Ádám és csapata a ma Budavári Művelődési Háznak nevezett intézményben, a Blues Café Club keretében megtartott lemezbemutatóval, és március 14-én adott nagyszerű születésnapi koncerttel ünnepelte.
A Pro Urbe Budapestért-díjas Török Ádám, a nagy rock-generáció énekes-fuvolás fenegyereke, 1968-ban kezdte összeszervezni gyerekkori cimborájával, Závodi Janóval az ős-Minit, hogy egy hippi-találkozó, majd a budai Ifi-Parkban adott fergeteges sikerű koncert után 1969-ben már a Lánchídig álljon a várakozók sora, akik be akartak jutni a Bem rakparti klubba, amely méltán vált legendás alternatív szórakozóhellyé Kuhajda Istvánné igazgatása alatt. Így kezdődött.
„Gyugyó” annyira meghatározó egyénisége a maga dzsessz-rock formációinak, hogy az évek során nevezhették Mininek, vagy RABB-nak (Rhythm & Blues Branch), megfordulhatott benne, és rajta hagyhatta keze nyomát a magyar rockzenészek színe-java, mégis az ő blues-énekhangja és a klasszikustól a free jazzig terjedő fuvolajátéka a domináns, az állandó összekötő kapocs. Hedonista élvezettel kóstolgatja végig mindig változó társaival (Balogh „Szivacs” Jenő, Köves „Pinyó”, Kunu László, Muck Feri, Németh Lojzi, Németh Károly, Németh „Nemecsek” Tamás, Papp Gyula, Tátrai Tibusz, Závodi Janó és még vagy két tucat remek muzsikus), részben ugyanazokat a számokat. Ezeket mi egyrészt azért nem unjuk meg, mert nem kérészéletű slágerek, hanem nagyszerű kompozíciók, másrészt, mert minden lemezen megújulva szólalnak meg. A Gőzhajót, vagy a Kereszteslovagot 35 éve nem lehet levenni műsorról sem a klubban, sem a tabáni koncerteken; – mi ez, ha nem aszúvá érés?
Reméljük, hogy az 50. évfordulót is a Bem rockparton ünnepelhetjük Török Ádámmal, (akinek Dániel fia ökölvívóként, Péter fia viszont a legújabb formáció ígéretes gitárosaként lehet büszke legendás édesapjára), meg a Mini zenészekkel és rajongókkal, mert igaz az átalakított mondás: „Mini a bors, de erős”!


(Muzsay)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bemrockpart.blog.hu/api/trackback/id/tr32997561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása