A tiéd?

Lovász Irén a Bemrockparton ismerte meg leendő férjét, az ifiparkban nem csak a fiúk öltönyét ellenőrizték, hanem a lányok szoknyahosszát is mérték, a tabáni koncerteken sokszor a fákon is emberek lógtak… Várjuk a TE történetedet is!

bem6@bem6.hu

Budavári Művelődési Ház

Nincs megjeleníthető elem

zene.hu

Nincs megjeleníthető elem

Éva története az Ifiparkról

2009.02.09. 15:38 bemrockpart

Kezdem azzal, hogy az Ifjusági Park mint ötlet és a helyszín nagyon jó választás volt! Az más kérdés, hogy mi volt a cél: szem elött tartani az ifjuságot. Nem véletlen,hogy BM-es volt az igazgatója /a nevére már nem emlékszem/.Ö inkább uralkodott! A normákat ez az ember szabta meg és itt kezdődik a lényeg. Az Ifjusági Park annyira népszerű volt, hogy már órákkal a nyitás elött - az Orvostörténeti Múzeumig/vagy még tovább/ állt a sor, fegyelmezetten. Bemenni, a fiúknak csak nyakkendő és öltöny öltözetben lehetett. Ez elképesztő nyáron /csak nyáron működött/! A lányok szoknyájának a hossza is meg volt szabva, térd felett - mini - nem lehetett. A lekérés tilos volt és nagyon kellett "viselkedni". Aki vétett, az többet nem jöhetett be, de a nem megfelelő öltözetűeket be sem engedték. Később már osztogattak nyakkendőt, mert a fiú-lány arányt is egyensúlyba tartották. Ez az egész elég szintelen volt, de a zene, a helyszín romantikája és a sok fiatal mégis vonzóvá tette. A Bergendi-zenekar volt a tőrzs zenekar, de jöttek hetenként más zenekarok is. Igy itt meg lehetett ismerni az akkor "engedélyezetteket" Nagyon népszerű volt az "Ifi.park", rangja volt! Szomorúan látom a Vár-bazár lepusztultságát, abban reménykedem, hogy egyszer valaki szemet vet rá és felújítja az egészet! Sosem gondoltam, hogy romokba fog heverni ekkora érték.
Üdvözlettel FÉ

 

Szólj hozzá!

Címkék: éva ifjúsági park török ádám bem rakpart bem6 bem rockpart bergendi

A bejegyzés trackback címe:

https://bemrockpart.blog.hu/api/trackback/id/tr82932527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása