A tiéd?

Lovász Irén a Bemrockparton ismerte meg leendő férjét, az ifiparkban nem csak a fiúk öltönyét ellenőrizték, hanem a lányok szoknyahosszát is mérték, a tabáni koncerteken sokszor a fákon is emberek lógtak… Várjuk a TE történetedet is!

bem6@bem6.hu

Budavári Művelődési Ház

Nincs megjeleníthető elem

zene.hu

Nincs megjeleníthető elem

Magyar Dal Napja 2013. - BEMROCKPART

2013.08.12. 10:22 bemrockpart

mdn2013_1376295726.jpg_525x254

Szeptember 8. vasárnap 17.00 - BEMROCKPART

Török Ádám és a MINI Trio, vendég: Gazdag Viktor, Pribojszki Mátyás

Az először a Sziget Fesztivál „mínusz egyedik" napján megrendezett Magyar Dal Napjára idén hatodik alkalommal kerül sor. Az immár országos méretűvé nőtt rendezvényt minden év szeptemberének második vasárnapján ünnepeljük, idén jelen korunk egyik legnagyobb rock-blues-jazz fuvolistájával, énekesével, Török Ádámmal és együttesével, a MINI-vel.

A blues- és rockrajongók bizonyára emlékeznek még arra a Török Ádám műsorvezetésével zajlott tévés talkshow-ra, a Blues Caféra, amely 10 évig volt látható a Budapest Televízióban. Ennek mintájára indította útjára 2009 januárjában a Budavári Művelődési Ház a havonta jelentkező akusztikus klubot, amelynek házigazdája Török Ádám.    A 45 éves pályafutása során a Budavári Művelődési Házban közel 900 koncertet számláló Ádám a műfaj egyik legkiemelkedőbb egyénisége. Életműve bizonyítja, hogy szövegei, előadói stílusa, zenei ötletei, a közönség szeretete és a benne élő, szűnni nem akaró zenei őstűz nem csak saját korosztályára, de a mai huszonévesekre is hatással van.

Együttesét, a progresszív rock-ot, blues-rock-ot és jazz-rock-ot játszó MINI-t 1968-ban alapította. Számtalan hazai és külföldi helyszínen játszottak, rendszeresen felléptek az Ifjúsági Parkban. Az együttes a ’80-as évek elejétől 1998-ig szüneteltette a közös munkát, ezt követően Török Ádám és a MINI néven indult újra.

A koncerten a MINI-hez az idén pályafutásának 20. évfordulóját ünneplő Pribojszki Mátyás, az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás csatlakozik, akinek a MINI-hez hasonló, elsősorban blues, swing és jazz felé tendáló zenei érdeklődése a koncertet záró közös jammelést minden bizonnyal izgalmas színfolttal gazdagítja majd.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar dal napja török ádám és a mini bemrockpart pribojszki mátyás gazdag viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://bemrockpart.blog.hu/api/trackback/id/tr335457263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása